dinsdag, februari 10, 2009

Leerlingen kunnen spelling verbeteren via internet

EDE - Leerlingen van 4 havo en 5 vwo kunnen hun spelling voortaan verbeteren via internet. Het Pallas Athene College in Ede heeft daartoe in de afgelopen twee jaar een spellingsprogramma voor het bedrijfsleven van opleidingsinstituut Vergouwen Overduin aangepast. Het komt nu op de markt voor alle scholen.




Als hun school meedoet, krijgen de leerlingen een persoonlijke toegangscode om waar en wanneer ze maar willen op de site www.vo-webspeller in te loggen. Ze beginnen met een test, waarop een leeradvies op maat volgt. Hun docent kan hun vorderingen volgen.

"De stof hebben ze in klas 1 tot en met 3 al gehad. Toch zie ik bij leerlingen in de zesde nog spelfouten. Met dit programma hoeven ze niet alles te herhalen, maar oefenen ze alleen hun zwakke plekken", licht initiatiefnemer Tim Hoogenbosch, docent Nederlands aan het Pallas Athene College toe.

"Het is niet vrijblijvend, ze moeten wel degelijk vorderingen maken."

Hoogenbosch wijst erop dat in 2011 schrijfvaardigheid weer in het centraal examen opgenomen wordt. "En de spelling gaat zwaarder wegen. Omdat de persoonlijke toegangscode twee jaar geldig blijft, kunnen de leerlingen kort voor het examen nog snel even hun kennis opfrissen.''

De VO-webspeller wordt 27 januari officieel gelanceerd op de NOT, de vakbeurs voor onderwijsprofessionals in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de open dag van het Pallas Athene College op 23 januari is al een demonstratie te zien.

Voor meer informatie:

www.vo-webspeller.nl

bron: geldelander